Hory

Triglav 2001

6. 11. 2001  

Kluci na nejvyšší slovinskou horu Triglav.

Už ani nevím, jak to vše probíhalo! V té záplavě akcí se občas něco z hlavy vykouří! Pár vzpomínek je však jasných . . .

Vím, že z parkoviště u Aljažova domu jsme vycházeli společně. Kolem „Spomeniku padlim partyzanom i gornikom“ (sem opsal, nepamatuju!), stále po značce. Až když se cesta začala stáčet kamsi doleva a nahoru, jsme se s Péťou rozhodli, že nepůjdem nahoru normálkou, ale zkusíme něco nenormálního! Tak jsme to švihli přímo severní stěnou!!! Šli jsme tak, jak se nám to zdálo logické, občas nás ve správnosti cesty utvrdily zatlučené skoby! S plným báglem byly některé výšvihy na hranici našich možností, ale i když jsme byli bez lana a dalšího matroše, nakonec jsme se nějak vydrápali až na jakousi zaledněnou náhorní plošinu, po které jsme traverzovali až k chatě pod Triglavem (jméno si nevzpomenu a pro mapu se mi fakt nechce)!

Tady jsme se potkali s Kokim a Konym, kteří si to vyšlápli regulérně po značce, stihli vyjít až na vrchol (2.864 m)  a řádně to oslavili! Chvíli jsme hledali nějaké příhodné místo na nocleh, ale nakonec zvítězilo pohodlí a tak jsem mohl všem na chatě ukázat, jakej jsem přeborník v chrápání :o)

Ráno jsme s Péťou provedli bleskový útok na vrchol, odkud bylo vidět až na Glockner a mazali dolů k chatě na pivo! Pak jsme se ještě chvíli kochali krásou Julských Alp a povalovali se nedaleko chaty. To se asi někomu nelíbilo, páč za chvíli na nás začala nalítávat policejní helikoptéra (zase ta schizofrenie)!  Nebylo se co divit, byli jsme vyvalení přímo na místním heliportu :o)  Tak jsme se kousek posunuli, borci mohli přistát a po chvíli zas odletěli, přidělat na vrcholovou „raketku“ nějakou kovovou vlajku, či co!?!

My se pomalu posbírali a značkovou trasou si to pomalu mířili dolů! Cestou domů jsme si ještě udělali noční výjezd na Kekés (1.014 m), nejvyšší vrchol Maďarska a jeli se vyspat do naší oblíbené zastávky v Tatrách!

. . . . na víc si opravdu, ale opravdu nevzpomínám!!!

Radek, Péťa, Koki, Kony   (3.11.-4.11. 2001)

, ,


První, úplně první...!!! :-D

  1. avatar Tichac napsal:

    …tím NORTHFACEm… jsme fakt magoři :o)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.