Bike

Bajkerský resty 2017

20. 07. 2018  

V tomhle roce sem si splnil pár bajkovejch snů… ať už to bylo poježdění na východě, parádní jaxviň nebo luxusní výlet na sever za nekonečnou žulou… a mezitím samo proběhlo eště několik menších či větších vyjížděk za humna i přes půl republiky!! A tak vám tu z toho udělám takovej ten tradiční miš-maš… ať se nenudíte :o))

 

(1)   5 beskydských 1000ovek  č.1    (Radko / 28.3. 2017)

První letošní bajkovačka… jaro je v rozpuku a já taky :o))  Hned ze startu si dám pořádnou porci tlačenky a už začíná pěkná motanice… Folvark, Velká Stolová, Kněhyně, Čertův mlýn, Malá Stolová a jako třešnička pořádnej hukot ke Kolibě pod Stolovou :o) Krásných 20km s 1.200m převýšení…!

 

(2)   Pamptrek Bečva     (Radko, Hanz, Mates / 17.5. 2017)

Hanz měl nějaký vyřizování v Horní Bečvě, a tak jsme se s Hráškem vetřeli a zajeli tam tomu Hyňasovi trochu odzkoušet to vlnitý veledílo… a ono je to celkem povedený :o)

 

(3)   5 beskydských 1000ovek  č.2     (Radko / 18.5. 2017)

Natěšenej a vypumpovanej ze včerejška se zas hrnu do Beskyd… zastesklo se mi po Smrku… drtička nahoru, lahoda dolů… finále neskutečný!! Pak žejako si dám Magurku… tam sem ještě nebyl, a tak krkolomnou cestou jedu, tlačím, nesu, tlačím, jedu, dokud tam nevyjedu :o)  A pak malá motanice na chodník, jež mě vyvrhne na Čertově Mlýně… nastrojím se a juchuchůůů… za nedlouho sem na Folvarku!! No… a aby to bylo kompletní, tak do pětice přihodím eště obligátní Malou Stolovou… následovanou adrenalinovou teleportací k oblíbený Kolibě :o)  36km/1.700m

 

(4)   Ostravský singletrail     (Radko, Hanz, Dalík / 23.5. 2017)

Jednou takhle klucí skončili v práci, dali sme scuka a vyjeli si do města… trocha pojezdů na Landeku a pak omrknem i rozporuplný ostravský singly… mno… jako… hmmm :o)  Jinak fajn odpoledne :o))

 

(5)   Z Bocanovic na Travný     (Radko / 6.6. 2017)

Elektryčku do Boconowic a pak po šlaku tym zelenym… furt do gury!! V Sedle pod Malu Kykulu fajny pasaček… cosyk pořešime a dupu dal… na Kozubovu!  23°C kurde!! No pak jasně ta kapla s rozhledňu a pelašim přes vrchol na Kamenity… tur de chaty završim na Slaviču, bo neasi!!! Teleport na Kozi hřbet… tu jakesyk selfička a hnedle do vytlaku Maleho Poloma… ale fuška!! Sulov… Pramen Morávky… Visalaje… Vysoký Rykali… a už sem doma :o))  Dvanáctsettrojka je tu… bajkový orgie na závěr!!! A na úplnej závěr eště osvěžím nohy brodem řeky a pak je lehce protočím na Morávkovým singlu… a ve finále dodělám cestou domů :o)

 

(6)   Z Mostů na Prašivou     (Radko / 15.6. 2017)

Za několik dní opáčko… tentokrát až z Mostů!! Šup na červenou a už jen vyzobávám ty (skoro) tisícovky… Velký Polom, (Muřinkový vrch), Burkův vrch, Čuboňov, Malý Polom, (Kozí hřbet),  Smrčina, Ropice, (Ropička) a (Prašivá)… navrch zas Morávkovej singl a cykloška do OVy… sakumprásk tak 80km s převýšením kolem 2.000m… prostě mňamka :o))

 

(7)   Old skůl River     (Radko, Martin / 20.6. 2017)

Po dlouhý době se nám zas podaří vyrazit s Marťasem!! Tentokrát mě protáhne z Komorní Lhotky směr Javorový, kde cestou pojezdíme nějaký ty ‚oldskůly k řece‘, pokocháme se výhledy z Malého Javorového a šlápnem si na Ropici…! Nakonec nás čeká ranní výtlak, ale v protisměru… nesmírně lahodné, díky!!!

 

(8)   Lysá-Zlatník-Travný     (Radko / 31.7.-1.8. 2017)

Frýdlant-Hradová-Ivančena-Malchor-Lysá-Kobylanka-Zimný-Zlatník… ohníček a příjemnej azyl u Svobyho!! Srpen započnu drtičkou na Travný a pak už následujou jen samá pozitiva… jak už to tu tradičně bejvá :o)

 

(9)   Krakonošovo & TT    (Radko, Hanz / 16.9.-17.9. 2017)

V pátek večer se teleportujem k Marťasovi, odkud sobotního rána podniknem, společně s Máří, výpad do Krkonoš!! Výchozím místem jsou Pomezní boudy, cílem je Trutnov… i přes lehký zaváhání dnešního počasí, je to velká paráda, kterou večer zpečetíme v Maríně a následně ve spásný stodole :o)  Neděle je vyhrazena na Trutnov Trails!! Na konci stoupáku se potkáváme s Dušanem a chvíli tu zkoušíme ty jeho trialoviny… pak nás protáhne novou lajnou a mizí! My se zas vymotáme nahoru, pak cosik sjedem a mezitím eště trochu blbnem na Whistleru!! Cestou poberem nějaký bedly, který nám milerádi osmažej‘ dole v hostinci… naložíme kozlíky, pěkně se rozloučíme a tradááá na Moravu :o(

 

(10)   Tanvald žije!!!     (Radko, Hanz / 28.9.-1.10. 2017)

Koncem září 4 volný dny… tak to natnem eště o kousek dál… nach Tanvald! Útočištěm se nám stane Základna zdejší DH-FR racing komunity v čele s Černochem a Lelkem… velký díky, draci!! Hnedle otestujem jejich novej počin… Bikepark Tanvaldský Špičák… neskutečná práce, klobouk dolů!!! Večer se venku promítá Limonádový Joe, na počest paní Květy a zábava graduje i následující den, kdy nás hoši protáhnou po okolních kopečkách a zákoutích lahodících srdcím bajkerským :o)  Nechybí zas Bikepark a nějaký ty frírajdy v okolí, kdy např. Hanz hravě vyřeší zdejší 15-i letej problém… hukot!!! Večer Ivánkova kulinářská šou a ráno už sme nachystáni na výpravu směr Jizera… povedlo se i s povinnou zastávkou u Knajpy :o)  V podobným duchu pokračujem večer na Základně… až do ranních hodin… holt Tanvald :o))

 

(11)   Travný s Hanzem     (Radko, Hanz / 12.11. 2017)

Parkujem kousek od Ondráše a jdem na to! Nechutná šlapačka na Přelač, pak kus traverzovky, z který uhnem do tlačenky a když se řádně nasytíme, dáme bajky na hrb a dotnem to na vrchol… tady už kapánek bílo!! Tak se teda nahastrošíme, dáme zimní rukavice a tradááá do tobogánu :o)  Skvělá jízda… skvělej den… skvělý zakončení sezóny!!!

 

Tak a to je všechno!! Mezitím samozřejmě eště nějaký to horolezení a další vylomeniny, ale o tom už jsou tady přece jiný reporty :o)

, ,


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.